TAHOG  BAL SRL EXECUTA LUCRARI DE MONTARI VARIFICARI SI REPARATII DE TAHOGRTAFE.

VERIFICARI DE TAHOGRAFE;

 -INTELIGENTE VDO 1381 VERS.4.0 & STONERIDGE SE 5000 VERS.8.0

-ANALOGICE TOATE TIPURILE EXISTENTE !

DESCARCARI DE TAHOGRAFE SI CARDURI SOFERI.

-DIGITALE TOATE TIPURILE EXISTENTE !

 -INTELIGENTE VDO 1381 VERS.4.0 & STONERIDGE SE 5000 VERS.8.0

-DESCARCARI DE TAHOGRAFE SI CARDURI SOFERI.

VA ASTEPTEM SE  NE VIZITATI !!!

Tahografele sunt aparate de masura si control menite sa inregistreze km efectuati de autovehicule si activitatiile soferilor.Tahografele sunt de trei tipuri: analoage, modulare si digitale. Toate vehiculele aflate la prima inmatriculare dupa data de 01.01.2007 trebuie sa fie dotate cu tahografe digitale. La achizitionarea unui vehicul nou dotat cu tahograf digital trebuie avut in vedere ca acesta trebuie sa contina urmatoarele: seria de sasiu (VIN); tara unde este inmatriculat si numarul de inmatriculare.

Tahografele trebuiesc verificate periodic la maximum 2 ani, verificarea se poate face numai de agentii economici autorizati si monitorizati de RAR.

Dovada de verificare pentru tahograf si limitatorul de viteza(daca este cazul) este valabila 2 ani, aceasta trebuie sa contina pe partea detasabila o holograma cu simbolul RAR, partea detasabila se lipeste pe stalpul masinii si peste ea se aplica o folie de protectie inscriptionata cu simbolul RAR.

Tahografele analoage si modulare fac inregistrarile pe diagrame. Diagramele sunt standard si pot fi cu scala de 100km/h; 125km/h; 140km/h 180km/h, acestea trebuie sa corespunda cu domeniul de masurare al tahografului cu care sunt folosite.

Tahografele digitale fac inregistrarile in memoria lor interna si pe cardurile soferilor, cu toate acestea tahografele digitale folosesc o hartie speciala pentru imprimat, pe aceasta se pot tiparii mai multe rapoarte din memoria tahograflui sau din memoria cardului, este obligatoriu sa existe cel putin o rola cu hartie in tahograf. Datele din tahografele digitale trebuiesc descarcate la cel mult 3 luni, iar datele din cardurile soferilor trebuiesc descarcate la cel mult 28 de zile calendaristice.

In cazul in care soferul a fost in concediu sau a condus o masina care nu necesita tahograf, acesta va trebui sa detina asupra sa un formular completat de societate prin care se atesta acest fapt. Formularul poate fi descarcat de pe site-ul ARR-ului, in sectiuna “Reglementari U.E.”re pentru tahografe si limitatoare de viteza.